Quantcast
Channel: تصویر سازی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 91

مباحث اصلی در کارگاه تصویرسازی 1

$
0
0
در کارگاه تصویرسازی ۱ سه مبحث کلی مد نظر قرار دارد:

    تعریف تصویرسازی و کاربرد آن در ارتباطات بصری امروز
    کسب مهارت های عملی درباره طراحی شخصیت، فضاسازی و استفاده مناسب از ابزار و تکنیک ها
    افزایش مهارت های تحلیل و نقد آثار تصویرسازی

البته با توجه به وقت کم کلاس شاید به صورت کامل نتوان تمام این مباحث را کار کرد اما در حد کلیت هم می تواند برای این کلاس کافی باشد.

چرا کارگاه تصویرسازی در دوره کارشناسی ارتباط تصویری؟؟؟

علت این که در دوره کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد ارتباط تصویری کارگاه تصویرسازی یا کارگاه های متنوع دیگری نظیر آشنایی با چاپ های دستی، عکاسی سیاه سفید و رنگی، طراحی حروف و انیمیشن در نظر گرفته اند این است که علاقمندان به مباحث ارتباط تصویری را با ابزارها و زمینه های مختلفی آشنا کنند که برای برقرار ارتباط از طریق حس بینایی مناسب و حیاتی است. در واقع آشنایی و تمرین عملی در این کارگاه ها نوعی ارتقاء سواد بصری دانشجویان برای کاربرد هوشمندانه از امکانات بصری است. سواد بصری انواع راه ها و روش های برقراری ارتباط از طریق عناصر بصری را به ما یادآوری می کند و ذهن ما را در استفاده از این امکانات فعال تر می سازد. تجربه شخصی من در کلاس های جناب آقای ممیز از این دست مطالبی است که در واقع تاکیدش بر سواد بصری استوار بود.

تصویرسازی به گرافیست لحن های مختلف تصویر را یادآوری می کند. به گرافیست نشان می دهد هر پیامی را باید با ظرافت در قالب مناسب بصری ارائه کرد تا هم تعداد بیشتری از مخاطبان را جذب و اقناع کند و هم پیام  آن طور که شایسته است حق مطلب را ادا کند.

 آشنایی مختصر با تاریخچه و کاربردهای تصویرسازی تا به امروز

تصویرسازی برای توضیح، بهتر فهماندن، نمایش جزئیات دیداری و القاء مفهوم  متن یا پیامی به بیننده استفاده می شود و از گذشته های دور تا به امروز کاربرد داشته است. این که آیا ریشه های تصویرسازی را می توان در نقاشی غارها جستجو کرد یا خیر از بحث این مطلب خارج است اما باید خاطر نشان کرد در بسیاری از موارد همچون کتیبه ها، نقش برجسته ها، کتاب های دستنویس و طومارها استفادۀ همزمان نوشته و تصویر برای همین منظور  بوده است.

بعد از توسعه صنعت چاپ و افزایش تولید کتاب و گسترش آن در بین عموم مردم تصویرسازی اهمیت بیشری از گذشته پیدا کرد و برای همین بسیاری از هنرمندان، متخصصان چاپ، گراور سازان و ناشران با مشارکت همدیگر سعی در بهبود کیفیت تصاویر و پیدا کردن راه حل های جدید تر برای خلق تصاویر بهتر و جذاب تر کردند. شاید در اروپا دورۀ شکوفایی تصویرسازی از قرن ۱۵ میلادی شروع و در قرن ۱۸ و ۱۹ به دوران طلایی پشت سر گذرانده باشد. این روند تا به امروز ادامه دارد و همچنان تنوع شکل و سبک های تصویرسازی را در عرصه جهانی شاهد هستیم اما با توجه به استقبال مردم به شکل های دیگر تصویر مثل عکاسی، سینما و تلوزیون تصویرسازی امروز در محدوده های خاص تر از گذشته به تاثیرگذاری بر مخاطبان خود می گذارد.

 امروزه بسیاری از پیام هایی که در عبارات ساده نمی توان خلاصه کرد یا پیام هایی که جنبه های زیبایی شناختی بیشتری دارد با تصویرسازی بهتر بیان می شود. مثلا بسیاری از تصویرسازی های مطبوعاتی که برای مقالات انتقادی، سیاسی و فرهنگی کار شده است از همین دست آثار به حساب می آیند.برای توضیحات بیشتر در این باره به مقاله لذت تصویرسازی یا اهمیت استفاده از تصویرسازی در مطبوعات آمریکایی مراجعه نمایید. در واقع تصویرسازی به هنرمند اجاره دخل و تصرف و اغراق در موضوع را می دهد و بلاغت های تصویری در تصویرسازی دست یافتنی تر و هنرمندانه تر هستند. برای درک این موضوع به مطلب استعاره بصری در تبلیغ لاستیک پیرلی یا جناس های بصری در تبلیغ مک دانلد مراجعه کنید.

 حتی در عرصه تبلیغات هنوز هم بسیاری از محصولات برای نمایش ویژگی هایشان از تصویرسازی استفاده می کنند و همین طور قدرت القاء کردن برخی از مفاهیم با تصویرسازی سهل الوصول تر است مثلا بسیاری از انواع نوشابه ها، چیپس ها و تنقلات با تصویرسازی همراه هستند. همچنین برای هدفگیری روی مخاطبان خاص (مثلا گروه مخاطبان نوجوان) سبک های خاص تصویرسازی کشش زیادی برای جلب این گروه از مخاطبان دارد که مثلا تبلیغات سیگار کمل برای هدفگیری بر روی نوجوانان یکی از موارد استفاده از سبک های تصویرسازی در تبلیغات است.  بسیاری از داروها برای نمایش قابلیت های خود از تصویرسازی استفاده می کنند. برای توضیحات بیشتر لطفا اینجا را کلیک کنید. همچنین در رابطه با صنعت پوشاک و مد لباس هم تصویرسازی جایگاه ویژه و موثری دارد که به عنوان نمونه به مطلب تصویرسازی برای صنعت پوشاک مراجعه نمایید

در عرصه سینما و تلویزیون هم از تصویرسازی هر از گاهی استفاده می شود چرا که فضای سینما و تلویزیون از تکنیک های عکاسی اشباع شده است و برای ایجاد کنتراست و تضاد گاهی استفاده هوشمندانه از تصویرسازی می تواند توجه ذهنهای اشباع شده از عکس ها را به خود معطوف دارد برای دیدن نمونه هایی از این دست به مطلب ارتباط تصویرسازی با تیزرها و آنونس های تبلیغاتی یا استفاده از تصویرسازی در پوستر فیلم یا پوسترهای انیمیشن پارانورمن مراجعه نمایید.

هنوز هم کتاب های کودکان همراه با تصاویر متنوع و عموما دلنشین به بازار عرضه می شوند تا هم کودکان را جذب داستان نمایند هم این که اطلاعات زیادی را از طریق تصاویر به آنها (که هنوز با نوشتار ارتباط جدی ندارند) اطلاعات ارائه دهند.

یادگیری و کسب مهارت های عملی

تصویرسازی شاید بر خلاف تصور به تصمیم هنرمند به شیوه طراحی و بازنمایی متکی است نه به تکنیک اجرایی. البته تکنیک اجرایی تاثیر زیادی بر نتیجه کار می گذارد اما مسئله مهم تر اتخاذ شیوه مناسب برای طراحی و بازنمایی موضوع تصویر است. خیلی از تصویرگران بزرگ با ابزارهای ساده ای مانند مداد یا ذغال کار کرده اند. برخی از تصویرسازی های مهم فقط با قلم فلزی یا روان نویس کار شده اند. به عنوان نمونه کارهای تصویرسازی های کریس ون آلس بورگ که حداقل دو کتابش برنده جایزه کالدکات شده است با تکنیک های ساده ای نظیر مداد و ذغال انجام شده مثلا کتاب جومانجی با مداد سیاه کار شده است و مدال طلای کالدکات را تصاحب کرده است. پس چنانچه بدانیم چه فضای تصویری را می خواهیم خلق کنیم شاید مهم ترین تصمیم برای خلق اثر را گرفته ایم.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 91

Trending Articles